Mosaiikkibetonin paikallavalu

Mosaiikkibetonin paikallavalulla on pitkä historia. Ennen kuin mosaiikkibetonista alettiin valmistaa laattoja ja lankkuja, tehtiin kaikki mosaiikkibetonipinnat paikalla valettuina. Kivirouheet, sementit ja väriaineet sekoitettiin työmaalla ja näin tapahtuu yhä tänäkin päivänä. Työ vaatii äärimmäisen suurta tarkkuutta ja ammattitaitoa, eikä se onnistu vain pussillisella kivirouheita ja sementtiä.

Ammattitaitoisissa käsissä ja oikein valmistamalla saadaan valmistettua näyttäviä pintoja. Mosaiikkibetonivalua on käytetty pääkaupunkiseudulla erilaisissa arvokohteissa, joihin kuuluu mm. Kansallisteatteri, joka on monien muiden eri kaupungeissa sijaitsevien kohteiden tapaan asentajiemme entisöimä. Tässäkin tulee esille se, kuinka mosaiikkibetonipintoja voidaan uudistaa ja entisöidä.

Paikalla valettu mosaiikkibetonipinta on helppohoitoinen johtuen pinnan saumattomuudesta. Arkkitehdit ovat löytäneet kyseisen mosaiikkibetonipintojen valmistustavan uudelleen ja meiltä löytyy siihen korkea ammattitaito.